Aivan aluksi haluan pyytää anteeksi kaikilta politiikan vakavamielisiltä seuraajilta otsikossa olevaa "Rintti-Annea". Hiihtoa seuraavat muistavat kommentaattori Sami Jauhojärven puhuneen Rintti-Annesta ennenkuin hän rupesi menestymään myös pidemmillä matkoilla. Rintti-Anne - Antti Rinne, jos se nyt ei vielä jollekin selvinnyt.
Myös Antti Rinnettä voi pitää tietyssä mielessä politiikan sprintterinä, nyt on luvassa pääministerin tehtävä, jossa pitää hallita niin lyhyen kuin pidemmänkin aikavälin päätöksenteko. Tätä kirjoitettaessa Rinteellä on tiedossa kaikkien muiden puolueiden kannat hallitukseenmenosta, paitsi keskustan.
Rinne haluaa selvän kannan jokaiselta puolueelta ennenkuin tekee päätöksen mukaan kutsuttavista puolueista. Se on aivan ymmärrettävää, koska sitä se vielä puuttuisi, että keskustalaiset pääsisivät sanomaan tulleensa jätetyksi vastoin tahtoaan ulos neuvotteluista. Toisaalta, keskusta saattaa olla hyvinkin vahvoilla Rinteen hallituskuvioissa koska kokoomuksen kanssa tuntuu olevan vaikeuksia. Rinne ei selvästikään halua Juha Sipilän hallituksen politiikkaa jatkavaksi pääministeriksi, mitä kokoomus näyttää tavoittelevan.
Itselläni on sellainen käsitys, että keskusta pärjäisi tulevaisuudessa paremmin, jos se menisi nyt hallitukseen. Vaalitappiosta huolimatta sillä olisi oppositiossa ns. kusinen paikka, jos myös perussuomalaiset jäävät oppositioon. Vaikka mitään suuria asioita ei tavallisen ihmisen arkeen ole tulevaltakaan hallitukselta odotettavissa, niin tuskin demareiden johdolla ainakaan etuuksien leikkauksiin mennään, kuten muutama edellinen hallitus on tehnyt. Se olisi jo itsessään positiivinen viesti.
Keskustan kärsimä vaalitappio oli tuntuva. Puolueella on kuitenkin perinteitä hallitukseen menosta tappiovaalien jälkeen. Presidentti Kekkosen aikana keskusta selitti kannattajilleen hallitukseen menon Kekkosen "runnaamiseksi", jossa kyllä saattoi olla hyvinkin vinha perä. Vaikka SMP välillä rokotti tuntuvasti keskustan kannatusta, niin aina se on tullut takaisin, myös hallitusvastuussa ollessaan.
Nähtäväksi jää, odottaako Rinne keskustan vastausta turhaan ja tuleeko keskustasta hallituspuolue.